Commercie

Halveer retouren in de shoenenbranche.

In dit artikel leest u over een praktijkcasus hoe AR helpt schoenen aan de man te brengen en retouren te beperken. De app heet Wannakicks en is op dit moment te downloaden in de (Apple) appstore & de Google playstore.

Uitdagingen in de schoenenmarkt.

De (online)schoenenmarkt is er één die de nodige uitdagingen kent zowel voor de winkelier als voor de koper. De winkelketen dient rekening te houden met: de enorm grote concurrentie, de karrenvrachten aan retouren en de alsmaar groter wordende online E-commerce.

Consumenten daarintegen weten vaak niet of de schoen wel past voordat ze tot koop overgaan, maken zich zorgen over hoeveel mensen de schoen voor ze hebben gepast en misschien nog wel het belangrijkste: past dat laarsje wel bij mijn nieuwe jurk?

Hoe AR de oplossing bied.

Een AR applicatie zoals deze tackelt al deze problemen! Kopers kunnen in AR door het gehele assortiment scrollen en bekijken hoe elk laarsje in elke denkbare kleur combineert met elk kledingstuk naar keuze.

Ook bied AR een digitaal alternatief voor het opmeten van de voet. Moderne telefoons kunnen dermate nauwkeurig meten dat ze de klant precies kunnen zeggen welke maat schoen ze nodig hebben. 

Kan een correcte maatgeving retouren verminderen?

Jazeker – en veel ook! Denkt u zich eens in hoeveel geld dit een webshop kan besparen! Retourmedewerkers die elders kunnen worden ingezet, telefonisten die andere dingen kunnen doen en vele malen minder verzendkosten.

En daar komen de klant-tevredenheidbonussen behaald via de zekerheid of iets wel goed combineert met een kledingstuk nog eens bovenop. Besparingen die lekker kunnen oplopen en dan hebben we de winsten behaald via de gratis exposure op sociale media & het overkomen als modern up to date bedrijf op consumenten en investeerders nog niet eens benoemd.

Human interest wat kost zo’n app?

Omdat wij als Nederlanders graag willen weten hoeveel iets kost zal ik dit uit de doeken doen. Als u ons vraagt deze app precies na te bouwen zal het ergens tussen de 21.000 en de 23.500 kosten excl. btw – niet precies berekend i.v.m. de fictieve aard van de vraag.

Echter: wij raden aan deze app te maken in Web-AR. Hierdoor liggen de eenmalige kosten voor een app met +/- 30 schoenen in 3 kleuren per schoen ergens tussen de 14.500 en de 17.700 (ex btw.) Echter: daar komen de hostingkosten nog overheen (die zijn vrij hoog.) Reken op 1.250 a 3.750 per maand voor een complexe app als deze. Daar staat echter wel tegenover dat u uw applicatie zowel op Apple als Android toestellen kan gebruiken en de  hostingspartij een groot deel van de onderhoudskosten uit handen neemt.

Belangrijke slotopmerking.

Door het meten en opslaan van iemands (voet)maten verzamel je als bedrijf biometrische data. Hetgeen juridisch mogelijk nog wel wat haken en ogen heeft. Bij AR-bureau zijn wij geen juristen en doen hierom dan ook geen uitspraken over de regels met betrekking tot de: verzameling, opslag en het bedrijfsmatig gebruik ervan.

Meer praktijkvoorbeelden

 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Laten we beginnen

Klaar voor een echte verandering? Laten we samen gaan bouwen!