Commercie

Hoe AR de duurzaamheidssector revolutioneert. 

Dit artikel & de bijgevoegde video zal de meeste educatieve waarde hebben voor bedrijven die actief zijn in de duurzaamheidsector maar hij kan ook aanpalende bedrijfssectoren helpen om inzichten te geven in hoe ze hun bedrijf klaar voor de 21ste eeuw kunnen maken.  

Zonnepanelen.

U kunt natuurlijk een catalogus over zonnepanelen erbij pakken, een plaatje online tevoorschijn toveren maar er gaat niets boven het echte product. Alleen panelen zijn nogal zwaar, log en moeilijk om mee te nemen. Veel eenvoudiger is het om een hologram van het paneel naar keuze te projecteren met uw telefoon op de gewenste locatie. Het maakt niet veel uit of het in de tuin, weiland of op het dak is. Zolang u een telefoon of tablet op zak heeft kunt u uw waren visualiseren en de klant een weloverwogen keuze laten maken.

Op deze manier kan je de panelen visualiseren voordat ze er liggen en een keuze maken welk paneel het beste past op uw dak. Geheel zwart, zwart grijs of misschien wel een blauwe.

Laadpalen.

Het lastige van laadpalen is dat nadat ze zijn eenmaal vast zijn genageld ze op de oprit of aan de voorkant van het huis prominent in het zicht staan. Waardoor goed kijken en vergelijken voor de aankoop belangrijk is. Helaas, is het alleen moeilijk om proporties en de werkelijke maten goed in te schatten op een online afbeelding waardoor de consument nooit helemaal zeker weet wat hij nou eigenlijk koopt.

Met Augmented Reality kunt u laten zien hoe een laadpaal eruit ziet voordat die is vastgenageld aan de muur. In 3D, op ware grote en tegen de oprit in kwestie aan! Bovendien kan je eenvoudig meerdere opties “proefpassen” en zo de mooiste laadpaal uitkiezen! Handig – omdat hij vaak pal in het zicht staat plaats je het liefste een zo mooi mogelijke.

Windmolens.

Ook windmolens zijn prima in Augmented Reality te zetten. Sterker nog hier liggen veel kansen – zie de video. Het grote voordeel is dat je door enkel en alleen je telefoon voor je uit te richten een windmolen kan projecteren en zien hoe die in het landschap valt voordat die gebouwd wordt waardoor het stukken eenvoudiger is om het project te visualiseren voor: overheden, investeerders of grondbezitters dan met brochures en een PowerPointpresentatie.

Een ander voordeel is dat het met Augmented Reality mogelijk is om kleuropties mee te geven. Bij windmolens is met name de kleur groen interessant. Groene windmolens vallen immers “beter” weg in het landschap dan de standaard wit gekleurde variant. Waardoor u een veelgehoord bezwaar tegen de plaatsing van windmolens tegengaat en een stuk sterker staat tegen maatschappelijke bezwaarsgroeperingen.

Totslot kan Augmented Reality goed worden gebruikt om de nieuwe verticale windmolens te promoten – zie video. Deze variant staat een stuk lager bij de grond – zo laag dat u voor de plaatsing ervan vaak niet eens een bouwvergunning nodig heeft – maar hij wekt in de regel wel voldoende stroom op om in zijn eentje een huishouden van energie te voorzien.

Warmtepompen.

Ook verkopers van warmtepompen hebben baat bij Augmented Reality. AR is namelijk bijzonder effectief om te laten zien hoe de binnen en buitenunit eruit komen te zien voordat ze worden gemonteerd. Hetgeen erg handig is want met name de buitenunit is niet bepaald fraai maar wordt wel gemonteerd aan uw huis.

Natuurlijk kan u AR als installateur ook gebruiken om uw klant meerdere verschillende warmtepomp-units te laten zien en zo te vergelijken welke het beste past bij uw klant in en om het huis.

Totslot.

Naast het grote voordeel dat AR u bied om uw producten te visualiseren voor de koop heeft Augmented Reality nog een groot voordeel. Dit is dat u professioneel voor de dag komt bij uw klant. Waar uw concurrentie hooguit een brochure achterlaat kunt u uw klanten een 3D visualisatie bieden waarin u ze laat zien hoe iets er precies uit komt te zien. Waardoor u uw bedrijf als bij de tijd en modern in de markt kan zetten zowel naar uw klanten als (toekomstige)werknemers.

 

 

Laten we beginnen

Klaar voor een echte verandering? Laten we samen gaan bouwen!