Commercie

Hoe AR de GWW sector verreikt in 2022.

In dit artikel leert u hoe AR helpt om verkopen in de grond weg en waterbouw sector makkelijker te maken.

Tegelwerk.

Het uitzoeken van tegelwerk is een lastige klus. Maar wel één die met Augmented Reality veel eenvoudiger wordt gemaakt. Nadat u uw assortiment tegels in een AR-app heeft gezet hoeft u enkel een tablet of telefoon aan uw klant te geven en zij kunnen op hun gemak bekijken welke tegels ze in hun tuin, keuken of oprit willen hebben en dat allemaal zonder dat het u moeite kost.

Straatmeubilair.

Prullenbakken, bankjes, straatlantaarns, speeltoestellen enz. Allemaal onmisbaar in de publieke ruimte. Alleen wat zal het toch makkelijk zijn voor u als leverancier als u die ene lastige uitvoerder kon laten zien hoe mooi het pronkstuk uit uw assortiment op die ene straathoek zal staan.

Dit probleem is met AR opgelost. Zodra uw assortiment in AR staat kunt u op elke locatie uw handelswaar digitaal “proefplaatsen” er een screenshot van nemen en het doorsturen naar de uitvoerder.

Maar het allermooiste is natuurlijk dat de opdrachtgever de applicatie zelf download en hem op locatie gebruikt om zichzelf te overtuigen. Dit spaart u een hoop tijd uit en u hoeft niet elk jaar weer een catalogus naar hem op te sturen.

Bestrating.

Niet alleen tegelpaden maar ook fietsstroken, klinkerpaden ja zelfs rotondes kunnen in AR worden gezet. Indien gewenst zelfs op ware grote en in meerdere kleuren. Waardoor u snel kan zien hoeveel ruimte er nog overblijft op de weg indien er een fietspad naast de rijbaan wordt gemaakt.

Al kunt u het natuurlijk ook gebruiken om te vergelijken tussen twee verschillende kleuren asfalt voor het nieuwe fietspad of juist de keuze tussen klinkers en asfalt te maken.

Parkeervoorzieningen.

Ja ook parkeervakken kunnen op ware grote in AR worden gezet indien gewenst uiteraard compleet met belijning. Dit hoeft overigens niet per vak te zijn. Twee, vier of zelfs een hele parkeerplaats is mogelijk.

Hekwerken, schuttingen en rasters.

Misschien wel de meest onderschatte van de lijst. Hekwerk is lastig om vanuit een plaatje te verkopen. Maar gelukkig hoeft dat nu ook niet meer. In AR kan u uw hekwerken op ware grote projecteren in het veld en de klant laten scrollen door uw assortiment en hem laten kiezen welke hij wil.

Hetgeen vooral bij sierhekwerk van grote waarde is omdat er hier vele verschillende opties in zijn maar het kan ook zeker helpen voor schuttingen en afrasteringen.

Laten we beginnen

Klaar voor een echte verandering? Laten we samen gaan bouwen!