Commercie

Hoe Augmented Reality de vloersector veroverd.

Op dit moment zijn er globaal twee manieren waarop vloeroppervlak wordt verkocht: 1). Plaatjes en 2). Door monsters mee te geven. In dit artikel zal ik u laten zien dat er dankzij de moderne techniek ook nog een derde optie is.

De parketsector.

Pas als je voor het eerst zelf parket aanschaft weet je hoeveel geld er eigenlijk om moet gaan in de parketsector. Een woonkamer is al snel 50 vierkante meter en parket kost minstens €30 per vierkante meter = €1.500 omzet voor de winkelier. Maar dat kan bij een grotere woonkamer en een betere kwaliteit parket ook wel drie of zelfs vier keer dit bedrag zijn.  Hetgeen verklaard waarom er zoveel parketvloerwinkels zijn in Nederland.

Problemen in de sector.

Naast de grote concurrentie is er nog een probleem in de markt. Dat is dat het lastig is voor de consument om te beoordelen hoe een nieuwe kleur parket past bij de meubels , de muren enz. van de woonkamer. Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar dat is voor een fundamentele beslissing als de inrichting van je woonkamer vaak niet genoeg.

Een monster meegeven is vaak al beter maar dit geeft op zijn best slechts een basale indruk. Bovendien, als de klant twijfelt tussen drie of meer kleuren gaat u hem dan drie of meer “planken” meegeven?

Hoe onze techniek de oplossing bied.

In bovenstaande film ziet u hoe de moderne techniek de oplossing bied! Uw klant kan tegenwoordig namelijk zelf uw gehele assortiment parketvloeren projecteren in zijn eigen woning. Het enige dat hij nodig heeft is een mobiele telefoon. Nadat hij uw gehele assortiment eenvoudig thuis heeft proefgeplaatst weet hij hoe het eruit komt te zien en kan het zonder twijfel kopen. Hetgeen het verkoopproces aanzienlijk verkort, geld uitspaart in monsters en misschien nog wel het belangrijkste: uw klant voor uw parketvloer laat kiezen en niet die van de concurrent.

De tapijtsector.

Veel van het bovenstaande is ook van toepassing op de tapijtsector. Ook hier zijn visuele vraagstukken (welk tapijt past het beste bij mijn bed) een veelgehoord bezwaar tot aankoop en zijn plaatjes en monsters eigenlijk niet goed genoeg, maar het beste dat voor handen is.

Gelukkig kan tapijt ook worden geprojecteerd op dezelfde wijze als dat u in het filmpje met parket hebt gezien. Waardoor uw klanten het tapijt kunnen proefplaatsen in hun woning en dus geen twijfels meer hebben of het wel in hun slaapvertrek past.

Zeil en tegels.

Net als parket en tapijt kunt u uw klanten ook de mogelijkheid geven om zeil & tegels proef te plaatsen in hun slaapvertrek, keuken of op de gang. Dit gaat op dezelfde wijze als met parket in het filmpje. In het geval van tegels kan het uiteraard ook in de tuin.

(Sier)bestrating.

Totslot, over de tuin gesproken het is natuurlijk ook mogelijk om (sier)bestrating op deze wijze te projecteren in uw tuin – zie foto. Dit is zelfs een uitstekende toepassing van deze techniek.

 

Laten we beginnen

Klaar voor een echte verandering? Laten we samen gaan bouwen!