Over AR apps

Hoe onderhoudt ik mijn AR-applicatie?

Introductie.

Digitale middelen hebben net als: auto’s, wasmachines en parketvloeren onderhoud nodig nadat ze zijn aangeschaft. De hoeveelheid onderhoud die nodig is, is echter afhankelijk van zowel het gebruiksdoel van de app en het type app in dit artikel leest u er alles over.

De twee groepen onderhoudswerkzaamheden.

Simpel uitgelegd kunnen onderhoudswerkzaamheden in twee groepen worden onderverdeeld:

1). Software-updates (denk aan een verbetering in het besturingssysteem van de applicatie en de ondersteuning van nieuw uitgebrachte  telefoonmodellen.

2).  Uitbreiding van de applicatie (denk aan het toevoegen van nieuwe producten, kleuren enz.)

Web-AR.

Bij web-AR applicaties heeft u geluk. Het platform waarop uw AR omgeving staat verzorgt namelijk de software-updates voor u en de kosten hiervoor zijn al opgenomen in de hostingprijs. Ook is het toevoegen van nieuwe producten en kleuropties vrij eenvoudig in vergelijking tot reguliere apps.

Masker en filters op sociale media.

Net als bij Web-AR neemt het platform de software updates voor u uit handen – dit kost u niets extra.. Het toevoegen van nieuwe producten in een bestaand filter is echter niet mogelijk, maar het aanpassen of vervangen van een bestaand product wel.

Reguliere Apps.

Allereerst niet iedere app kan worden geupdate. Apps die zo snel & goedkoop zijn gecodeerd om alleen te werken met het noodzakelijke minimum zijn niet (kosteneffectief) te updaten. Dit hoeft overigens niet ééns erg te zijn, als U kleinschalig met AR wilt experimenteren is dit een prima begin en kan ik het zelfs aanraden maar houdt er wel rekening mee.

Apps die exclusief op uw eigen bedrijfstoestel(len) zijn geïnstalleerd.

Allereerst: ja inderdaad u leest het goed. Het is mogelijk om een applicatie te installeren op uw telefoon buiten een Appstore om, één van de voordelen die dit heeft is minder onderhoud! Omdat uw app niet hoeft te werken met de nieuwste modellen hoeft hij er ook niet voor de te worden geupdate.

Apps op de Appstore & playstore.

Applicaties die op de platforms zijn ge-upload vereisen ééns per jaar groot onderhoud zodat ze kunnen werken met de nieuwste modellen telefoons en het besturingssysteem met de tijd meegaat. Dit niet doen zorgt ervoor dat uw app: op zijn minst minder goed werkt.

Kostenindicatie.

Gezien elke app maatwerk is, blijft dit lastig. Maar ik doe een poging: voor de software updates van een applicatie reken op 625 tot 3.750 per jaar – afhankelijk van de grote van uw app. Onderhoudskosten voor de uitbreiding van een applicatie zijn natuurlijk gratis als u besluit om niets uit te breiden en kunnen in de duizenden lopen als u grote toevoegen wilt doen.

Laten we beginnen

Klaar voor een echte verandering? Laten we samen gaan bouwen!