Over AR-apps

Permissies in AR applicaties.

In dit artikel leert u alles dat u weten moet over de permissies in AR applicaties.

AR applicaties zijn echt super interessant. hier ga ik jullie meer vertellen over deze applicaties. ik kan een wereld zonder AR niet meer voorstellen ondertussen.

Introductie.

Wanner u een Augmented Reality applicatie aanbied loopt u soms tegen noodzakelijke permissies aan. Deze dient u te verkrijgen, indien de consument ze niet verleend kan hij geen gebruik maken van uw app. Dit artikel is erop gericht u uit te leggen welke dit zijn. Hier zijn de zes meest voorkomende, compleet met een uitleg waarvoor ze dienen te worden gebruikt.

De zes meest voorkomende permissies.

1). Camera-gebruik: deze is altijd noodzakelijk! Omdat Augmented Reality applicaties nooit kunnen werken zonder gebruik te maken van de camera. Deze permissie dient hierom altijd te worden gevraagd en verkregen.

2). Motion and orientation / gyroscoop: Deze wordt gebruikt om zowel de positie in de ruimte als de kijkrichting van een gebruiker te bepalen.

3). Cookie acceptatie: Cookies dienen er primair voor om IP-adressen te verzamelen van uw gebruikers. Voor marketingapps zijn deze bruikbaar. Maar bij de meeste apps zijn ze niet nodig en is het gebruik ervan  dus af te raden.

4). GPS location: GPS location wordt in sommige games als Pokémon go gebruikt. Maar ook in navigatie-apps als Google maps. In de toekomst zullen we deze vaker gaan aantreffen. Maar nu zijn ze zeldzaam.

5). Age-gate: Deze zijn zeldzaam en komen alleen voor in apps waar de gebruiker moet bevestigen dat hij een bepaalde leeftijd heeft bereikt – denk aan: gok, drank en seksgerelateerde applicaties. Hier zitten daarentegen wel wat juridische haken en ogen aan.

6). Biometrische data: Deze komt nu nog weinig voor. Het gaat hier om de verzameling van bijv. vingerafdrukken, gezichtsafmetingen etc. Hier zitten echter wel wat juridische haken en ogen aan.

Bezwaren

Indien uw klant de permissies weigert, komt hij niet in uw AR-omgeving. Uit angst voor misbruik is het weigeren van de benodigde cameratoegang overigens de grootste reden waarom consumenten afhaken. Deze angst is overigens nagenoeg altijd ongegrond. Dit omdat malafide apps eigenlijk altijd uit het mandje worden gewipt door de appstore.

Belangrijke slotopmerking.

Bij AR-bureau zijn wij geen juristen en doen hierom dan ook geen uitspraken over de praktische invulling, juridische afdekking enz. van wat hierboven is benoemd.

 

 

 

Laten we beginnen

Klaar voor een echte verandering? Laten we samen gaan bouwen!